HOTEL ARDEALUL


Monument istoric construit in anul 1841 de Franz Mahler pe locul unui han din secolul al XVIII-lea in stil neoclasic. Statia de postalion din fata Motelului, asezata la bifurcatia drumului Viena-Arad-Sibiu spre Transilvania si Banat a determinat denumirea veche a Motelului "Crucea Alba".
In aceasta cladire s-a constituit Asociatia Culturala Romana Aradeana, iar in 1872 s-a format o organizatie politica a romanilor din vestul Transilvaniei.
Dealungul timpului hotelul a gazduit personalitati marcante ale vietii cultural-artistice ale vremii, printre care George Cosbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, Francois Copee, Andy Endre si Arany Janos.
In sala de festivitati a Hotelului (azi cinema Muresul) au concertat Franz Liszt (1846), Johann Strauss fiul (1847), Johannes Bramms (1879), Pablo Cassalis (1912).
Restaurarea hotelului dateaza din 1974.
Hotelul Ardealul, un hotel cu traditie, unde calitatea serviciilor, competenta personalului cat si recenta renovarea a hotelului, modernizarea fiecarei camere la standarde internationale, va face sa va simtiti “acasa”.

Adresa – B-dul Revolutiei ..., tel........

Capacitate – 184 locuri.
Tarife
Tarife cazare conditii de 2*: camera cu 2 paturi: 1.100.000 lei / noapte / camera sau 841.000 lei/noapte single

Tarife cazare conditii de 1*: camera cu 2 paturi: 500.000 lei / noapte / camera sau 370.000 lei/noapte single

Facilitati oferite

Camerele au televizoare color, cablu si telefon national si international, room service, preturile includ TVA si micul dejun .
Restaurantul hotelului cu program non-stop, dispune de 80 de locuri, bucataria acestuia putand satisface cele mai rafinate gusturi si preferinte culinare.
De asemenea hotelul are in incinta Casino, ruleta electronica, agentie de pariuri, discoteca si schimb valutar. Pentru cei veniti cu auto, sunt rugati sa solicite la receptie un abonament al hotelului in parcarea din fata hotelului.

    Designed by: Complet Design